Visszanyerhetem-e a látásom műtét nélkül? És hogyan lehet megelőzni a glaukómát és a szürkehályogot?

Ezekre és más fontos kérdésekre válaszol most nekünk a Szemészek Világszövetségének képviselője, Dr. Darvasi Antal professzor.

Foreign-trained doctors now make up one-third of cardiologists in the United States and help make up for the U.S. overall shortage of physicians. Pictured here is co-author of this article Mandeep R. Mehra, MBBS, MSc, FRCP, who is an example of the contribution international physicians have made in the U.S. He is medical director of the Brigham and Women’s Hospital Heart and Vascular Center.

Jó napot, Doktor Úr! Ma arról szeretnénk beszélni, hogyan őrizhető meg a jó látást, és mi a teendő, ha romlani kezd az ember látása.

Jó napot! Nagyon szívesen válaszolok minden kérdésükre, és nagyon örülök, hogy mesélhetek ma Önöknek a témában elért legújabb eredményekről és a legfrissebb fejlesztésekről.

Kérem, árulja el nekünk, hány ember szenved ma látási problémáktól, és mely betegségek a leggyakoribbak?

Ma a tökéletes látással bíró ember nagyon ritka. A WHO szerint világszerte mintegy 2 milliárd ember szenved valamilyen szembetegségtől. Ugyanakkor az esetek felében a betegek látásromlása a megelőző intézkedések vagy a megfelelő kezelés hiánya miatt következett be.

A súlyos problémák a látás romlásával kezdődnek. Ha ezt figyelmen kívül hagyjuk és nem vesszük komolyan, akkor három forgatókönyv létezik a folytatást illetően: szürkehályog, glaukóma vagy a központi retina dystrophiája. A szürkehályog a látás elhomályosulásában jelenik meg legelőször. Dystrophia esetén csökken a központi látást. A glaukóma esetében pedig a látásvesztés visszafordíthatatlan, mivel a központi látóideg elhal.

Hallottam, hogy a glaukóma az egyik legveszélyesebb szembetegség. Miféle betegség is ez pontosan?

Amikor a látás romlani kezd, még csak nem is feltétlen sejti az ember, hogy éppen eggy glaukóma fejlődik a háttérben. A korai szakaszban nehéz diagnosztizálni, és néha teljesen tünetmentes. A glaukóma leggyakrabban akkor jelentkezik, amikor az embernél károsodik a látótér. Előfordul, hogy az ember már egyik szemére megvakult, de észre sem veszi, ezért csak akkor fordul orvoshoz, amikor a megmaradt egyetlen szeme már meglehetősen elhanyagolt állapotban van. Ma pedig a glaukóma egyre inkább fiatalodik, ahogy sok más patológia is, mint például a szürkehályog és a retina dystrophia.

Miért romlik a fiatalok látása?

Sok tényező létezik. Természetesen egészségünk egy részét a genetika határozza meg, de legtöbb esetben az életmódunk vezet a különböző problémákhoz.

Milyen kezelést alkalmaznak manapság a leggyakrabban?

Három kezelési mód létezik: a konzervatív (gyógyszeres), a sebészeti és a lézeres. Az orvosi kezelés kiválasztását a betegség típusa határozza meg. Tualjdonképpen még a glaukómát is lehet gyógyszeresen kezelni, az intraokuláris nyomást csökentve, ami javítja a vérellátást és normalizálja az anyagcserét a szemgolyó szöveteiben.

Szóval a probléma megoldható operáció és lézeres korrekció nélkül is?

Azoknál a rövidlátó és távollátó embereknél, akiknél szembetegségek kezdenek kialakulni, orvosilag megemelik a peptid mennyiségét. Ilyen módon nem csak hogy elkerülhetők a súlyosabb következmények, mint a dystrophia, a szürkehályog és a glaukóma, de a betegek akár vissza is kaphatják a korábban elvesztett látásukat.

Kérem, magyarázza el nekünk ezt részletesebben! Ez mégis hogyan lehetséges?

A peptidek 50-90%-kal is képesek megerősíteni a retinát , és javítják a látószerv teljes egészét. Rövid aminosavláncokból állnak, és sejtszinten szabályozóként működnek.

És mi tartalmaz ilyenfajta peptideket?

Az egyik legnépszerűbb és legjobban bevált gyógyszer, amely rendkívül magas peptidtartalommal büszkélkedhet, és jómagam is aktívan használom a praxisomban, az az – Cannabis Oil. Erősíti a retina és az érrendszer sejtjeinek szerkezetét, normalizálja a fehérje bioszintézist és pozitív hatással van a genom-expresszióra. A szervezetbe jutva segíti a jel átadását a DNS-ből a fehérjébe. Ennek köszönhetően a DNS-ből származó információk elérik a sejteket, és megindul a fehérje-regeneráció folyamata, amely erősíti a kapillárisokat és a szem általános egészségét.

Tehát a rosszul látó emberek is visszanyerhetik látásukat?

A legtöbb esetben, igen. Az Cannabis Oil készítmény klinikai vizsgálata során elvégeztek egy nagyon komoly kutatást, amelyben olyan betegek vettek részt, akiknél a szem szaruhártyájában és a retinában degeneratív folyamatok voltak megfigyelhetők.

A résztvevőknek homályos látásra, dystrophiás folyamatokra és a szemgolyók érrendszeri funkciójának romlására panaszkodtak. Néhányuknál a látószerv egészén voltak megfigyelhetők a progresszív, kóros elváltozások. Az Cannabis Oil gyógyszerrel való kezelés megkezdése után a betegek 98% -ánál azonnal megfigyelhető volt a javulás. Függetlenül a betegség súlyosságától és típusától. A gyógyszer segített javítani az értékeket mindkét a közel-, mind pedig a távollátás esetében.

És mit tapasztalt Ön a praxisában, milyenek az eredmények?

A betegeim mindegyikánál az Cannabis Oil felírása után pozitív dinamika volt megfigyelhető a retina mutatóiban, vagyis a látás javult. Mégpedig függetlenül, hogy hypermetropiáról vagy myopiáról volt-e szó.

Szintén meg szeretném jegyezni a blepharospasmus, a fény-félelem és a könnyezés megszűnését. Az Cannabis Oil gyógyszer egy kúrájának elvégzése után bővül a perifériás látótér, és a betegek látóterének vak területei csökkennek vagy teljesen eltűnnek.

Milyen szembetegségek esetében hatékony a gyógyszer?

Ez egy meglehetősen széles hatókörű készítmény, mivel kedvezően hat a szem izmainak tónusára. A kúra elvégzésével számos komoly problémát képes megoldani:

  • enyhíti a szemek feszültségét, gyulladását, irritációját és a szemfáradtságot;
  • megszünteti a száraz szem szindrómát;
  • normalizálja az intraokuláris nyomást;
  • javítja a látás élességét;
  • – megelőzi a szembetegségek kialakulását.

Van bármiféle ellenjavallat a gyógyszer alkalmazására vonatkozóan?

Az Cannabis Oil szedése nem jár immunreakcióval, így használata biztonságos az allergiában szenvedők számára is. Valamint nincsenek mellékhatásai és nem okoz gyógyszerfüggőséget sem.

Hol lehet hozzájutni az Cannabis Oil-hez ?

Sajnos, a gyógyszerhez elég nehéz hozzájutni. Leginkább magánklinikákon és gyógyszertárakban vásárolható meg. De nagy hatékonysága miatt a Cannabis Oil-t azonnal felvásárolják a kiszállítások után. Sok hálózat folyamatosan emeli az árakat, ezért azt javaslom, hogy közvetlenül a gyártótól szerezzék be az Cannabis Oil-et Ráadásul ez nagyon kényelmes is, amikor a vásárlás közvetlenül a gyártótól történik, hiszen bármelyik városból felár nélkül juthatnak hozzá a készítményhez.

Nagyon köszönöm az interjút! Azt gondolom, nagyon sok ember számára rendkívül hasznos információkat osztott meg ma az interjú során.

És köszönöm a meghívást. Én pedig nagyon remélem, hogy sikerült elérhető módon megosztanom a legfontosabb részleteket a témában érdeklődők számára.

Még van ideje, megrendelni a Cannabis Oil-et. A kedvezmény időtartamából maradt idő 09: 49

78 EUR 39EUR

Válassz ki az országot:

Kérjük, adja meg a nevét:

Adja meg a telefonszámát:

Hozzászólások
Ciczeri Angéla
21.04.20
Köszönöm az interjút, nagyon érdekes volt olvasni egy szakember véleményét erről a súlyos problémáról.
Karsai Nikolett
22.04.20
Ha a helyzet nem igényel sürgős műtétet, mindenképp próbálja ki az Cannabis Oil-t. Ez egy természetes összetevőkből álló készítmény, és nagyon gyorsan hat.
Róbert
23.04.20
Soha nem panaszkodtam a látásomra. Ezért azonnal, amint elkezdtem rosszabbul látni, elmentem az orvoshoz. Felvettek a látáskorrekciós várólistára. De előtte még felírták nekem az Cannabis Oil-t. Amikor egy hónappal később visszamentem az orvoshoz, javulást vettek észre. De én magam is észrevettem, hogy javult a látásom. Szóval töröltek a műtétre várók várólistájáról, szemgimnasztikát írtak elő, és azt mondták, hogy szedjem tovább az Cannabis Oil-et. Röviden, a látásom 2 hónap alatt teljesen rendbe jött, pedig korábban a jobb szemem +4,25-ös, a bal szemem pedig 3,75-ös volt. Úgyhogy ajánlom mindenkinek.
Tóth Hanna
24.04.20
Nagyon köszönöm az ajánlást, ma megrendeltem az Cannabis Oil-et, már nagyon unom, hogy folyton szemüvegben járok.
Kovács Panna
25.04.20
Én nem hiszek az ilyen készítményekben!
Kézér Dániel
26.04.20
Korábban én sem hittem. De aztán volt egy szemsérülésem, ami miatt nagyon erősen megromlott a látásom. Hosszú ideig semmi sem segített, a műtétre pedig nem volt elég pénzem. Végül az Cannabis Oil segített, amelyről egy tévéműsorban hallottam egy orvosi csatornán. Megcsináltam egy kúrát, és a látásom visszatért.
Sára
27.04.20
Az ár kicsi, hatékonyságban meg verhetetlen.
Lázár Edina
28.04.20
Elküldtem ezt a cikket az orvos barátomnak, és azt mondta, hogy a kompozíció nagyon jó, azt javasolta, hogy vásároljam meg.
Nelli
29.04.20
Az Cannabis Oil számomra az egyetlen olyan orvosság, amely segített helyreállítani a látásomat a sérülés után. Enélkül csak a műtét maradt volna...
Rozália
30.04.20
Mindig rettegtem attól, hogy megvakulok, még annak ellenére is, hogy nem volt gond a látásommal. És egy évvel ezelőtt elkezdett romlani a látásom, nem tudták megmondani az okát. Annyira megrémültem, hogy pánikrohamaim voltak. Szörnyű volt. Féltem a műtéttől, mert nagyon nagy a kockázata annak, hogy az ember a műtét után örökre megvakul. Tudom, hogy az orvostudomány fejlett meg minden, de akkor is ijesztő volt. Egy ismerősöm tanácsolta az Cannabis Oil-t, tudván, hogy mi a problémám. Nem találtam semmit sem az összetevő között, ami elijesztett volna. Elolvastam a visszajelzéseket, konzultáltam az orvosokkal, mindenki jóváhagyta. És a csoda megtörtént, nagy örömömre az Cannabis Oil помог segített! A látásom napról napra jobb és jobb lett, míg a végére teljesen felépültem.
Szeretne üzenetet írni?